2014. április 23., szerda

Új lakó érkezett

Három hét telt el, mióta búcsút vettünk Mogyorótól. 
Szoncsi, a kisgazdija egy ideig nem akart új állatkát, majd azt mondta, hogy valamit szeretne, de nem törpehörit. Az indok egyszerű: olyan állatot szeretne, ami nem hal meg ilyen hamar. 
Először a tengerimalacot ajánlottuk, de ettől nem jött lázba. Aztán... Jött a süni gondolata.

Már lassan egy éve történt, hogy a férjem valahol belebotlott egy cikkbe róluk és megmutatta. Aztán valahogy lépten nyomon beléjük botlottam. Végül már direkt. ;) Nagyon megtetszettek, férjecske is könnyen meggyőzhető volt, de abban maradtunk, hogy majd ha egyszer elköltözünk, és több helyünk lesz, akkor jöhet.
Nem így lett...
Miután már Szoncsi is beléjük bolondult, találtunk helyet az évek óta pincében heverő - a tengerimalac lakosoktól megmaradt - 1 méteres ketrecnek. És a véletlenek sora az utunkba küldte a tökéletes kissünt, aki mindenkinek tetszett a családban. 
Április 22-én mentünk el a nagylányommal az Erizo tenyészetbe Zipért.
Nos... Hazafelé a közel fél óra alatt Szoncsi olyan szinten esett szerelembe a kis jövevénnyel, hogy még engem is meglepett. :)

Végleges neve még nincs a kis tüskéshátúnak, mert nem tudtunk megegyezni. Zétény Zsozsónak akarja hívni, sőt hívja is, de ez a lányoknak nem tetszik. Szoncsi a kocsiban azt mondta legyen Zizi, ez ellen Zétény lázad, mert őt is szoktuk így becézni. Aztán jött az Olaf ötlet, mert épp Jégvarázs lázban égnek a lányok, ez tetszett is mindenkinek, de soha senkinek nem jut eszébe. :D Így most egyelőre Zipi néven nevezzük, aztán majd meglátjuk hogy fogják hívni Őuraságát ha egy kicsit jobban megismerjük. :)

Egyelőre erőteljesen puffog és menekül a vackába ha a ketrec közelébe megyünk, de kivéve már nagyon kedves. Össze kell még csiszolódnunk. :)
Hát te ki vagy?!

Oké... lazuljunk egy kicsit...

Meg még pózoljak is mi?!
Ölbe süni

Nézzük csak... Új otthon...

De hol a mami és a tesók?!


3 megjegyzés:

  1. Nagyon édes! És egy ilyen kis tüskés jószág valóban tovább él, mint egy höri? Ezt nem is gondoltam volna. Na, már megint felcsigáztál... :-) És nem hangos? És nem büdös? Tudom, ne téged faggassalak, hanem az internetet. :-D A lányok nagy háziállat lázban égnek, mint azt tudod. Kutyával még várnánk kicsit, a höriről meg épp ezért tettek le, mert megtudták, hogy viszonylag rövid életű, és Bori a puszta gondolatra is sírva fakadt. :-S Azt hiszem, utánanézek ennek a süni témának... :-)

    VálaszTörlés
  2. Pankám pár hét/hónap múlva majd nagyon szívesen mesélek, de egyelőre nem nagyon tudok többet, mint amit a Google mondhat neked. Sün ügyben mi is kezdők vagyunk. :)
    Hangosnak hangosabb, mint a höri az tuti, már csak azért is, mert a macskatápot elrágni nem egy halk dolog, meg egyelőre nem kaphat kereket (el kell érni egy bizonyos méretet, hogy ne okozzon neki gondot a hajtása) ezért kaparászik, ami állítólag teljesen meg fog szűnni, ha tekerhet kedvére. Meglátjuk... De a macskaalmot is túrja, az se hangtalan. Egy szobában nem aludnék vele az tuti. :)
    Büdösnek egy csöppet sem büdös! Sőt! Teljesen szagtalan. Állítólag így is marad. :)
    Olvasgass, aztán ha okosabb leszek, akkor én is szívesen segítek. Nekem nagyon tetszik a kis cukkerság. :))

    VálaszTörlés
  3. Majd ha már összeszoktatok kicsit, arról írhatnál, hogy mivel etetitek. Olvasgattam erről is tegnap, és kicsit megborzongtam, hogy esetleg tücsköket, egyéb bogarakat kéne adnom egy ilyen kisállatnak... Vagy ez csak opcionális? Tudom, finnyás vagyok... Láttam a macskatápot is, de gondolom az csak egy a lehetőségek közül. Szóval egy ilyen posztot majd szívesen olvasnék. :-) Tényleg nagyon cuki egyébként! :-)))

    VálaszTörlés