2014. május 12., hétfő

Próba cseresznye


Sok helyen láttam már, hogy a sünik (meg nyuszik és tengerimalacok...) alá nem forgácsot tesznek, hanem polárt. Nagyon tetszett ránézésre, de a tengerimalacokból kiindulva gyakorlatban nem gondoltam, hogy bármi jó lenne benne. Itthon nem is elterjedt, de a net tele van vele. Amerikai, svéd oldalakon nem is látni mást a süncik alatt, de már a németeknél is egyre több helyen váltja fel a forgácsot.

Aztán jött Zippy. Aki tényleg(!!) szobatiszta! Amikor először takarítottuk, és gyakorlatilag nem tudtam magam sem, hogy minek, hiszen a tök tiszta forgácsot dobtam ki, akkor gondoltam egy nagyot és próbának alátettem egy polártakarót.
Mielőtt azért nagy átalakításba fogtam volna, megkérdeztem a tenyésztőt, hogy van e ennek valami hátulütője szerinte, amire én nem is gondolok, de azt mondta, hogy ő személyesen még nem érzett késztetést kipróbálni, de rosszat nem tud mondani róla.
Így hát felkerekedtem és vettem pár polárplédet (Jyskben épp 6-700Ft-ok voltak, nem kockáztattam sokat ;) ) és nekiálltam varrni.

Először is a polárplédből csináltam liner-t (mi a szösz ez magyarul? aljzat talán?! látszik, hogy angolul néztem utána... ;) ). Semmi extra, csak egy pléd, aminek varrtam négy sarkot, 6 madzagot, hogy ki tudjam kötni a rácshoz és a közepére alulra egy dupla rétegű (olcsó plédnek vékony az anyaga alapon lett dupla), ketrectálca méretű másik plédet, így alul 3 rétegű lett, hogy ha esetleg baleset történik, akkor legyen mi felszívja a vizet illetve így nem is csúszkál az anyag a műanyagon. 

De ha már lúd, legyen kövér!
Mikor Zippot elhoztuk, nem volt sok időm varrogatni neki, így csak itthoni maradékokból lett alvózsákja és más nem is készült neki. sanyarú sorsú sünmalac... A zsák nem is lett tökéletes. Hiába, akkor még nem tudtam mik a követelmények! ;)
Aztán mikor megláttam a sünis anyagot, azonnal tudtam, hogy KELL (mint mostanában minden, ami sünis... így van ez a mopszokkal is... khmm... hörcsögös dolog nem sok van, velük csak azért nem ;) ). 
Így nem csak a sünis anyag, de a polármaradék is hasznosult. Lett belőle új, nagy, meleg alvózsák, alagút, tányéralátét és egy kosárka is.


Az elsőn nemigen van mit magyarázni, alvózsák kell. Pont. :) Csakis abban alszik Zipy nappal. Psszt! mutatom hogyan:
Sün bújócska
Alagútja volt eddig is egy kartonguriga formájában, szeretett benne bujkálni és oldalról alányúlva kívülről gurigatni is. Labda helyett. Mert azt nem tudja használni. :) Most ennek a gurigának készült borítás. Így is nagyon szeret jönni menni benne, amit a reggelente benne talált macskaalom mennyisége jelez. :))
bújkálós

gurigatós

A tányéralátét azért lett, hogy ha valami kiborul a tálakból, akkor ne kelljen az egész alátétet mosni, csak ezt. Például a tojást mindig kiszedi a tálkából valamiért és ezen eszi meg.
A legjobban viszont az jött be, amit először meg sem akartam csinálni: a kis kosárka, amit én azóta csak tévénézős fotelnak hívok. (szintén főleg amerikai képeken láttam az instagramon, innen az ötlet)

Nem készült el minden egyszerre, az első nap csak az alátét lett kész, akkor tettem be Zipponak az egyik sarokba a maradék rongydarabokat (khmm ez sem saját ötlet...) és imádta túrni!! Ezért készült el végül mégis a kis fotel, hogy abba kerüljenek a rongyok.
Bár a ketrecben én sosem látom, hogy használná, reggelre mindig szét van túrva, tehát biztos nem csak a helyet foglalja. Ezen kívül ezt szoktam kivenni esténként vele együtt, hogy kint is legyen hol lepihennie Őálomszuszékságának, ugyanis ha a zsákot veszem ki, akkor nincs játék. Ha azt megérzi, akkor uzsgyi bele/alá/rá és átmegy puffogó viperába az egyébként tüneményesen kedves, kezes kis sünink. Hiába, az én házam az én váram!!!
Így lett ez a tévézős fotel. Így nézzük együtt a tévét:
Neki én vagyok a tévé... :)


De ha épp nem lustulunk, hanem szaladgál, akkor is leteszem neki a földre, hogy ha megunná a mászkálást, legyen hol megpihenni. Valahogy így:

csak egy picit pihenek jó?
De lehet, hogy be is ásom magam a mélyére...

De semmi esetre sem alszok! Látod?!  Ébren vagyok! Fél szemmel figyelek

Nem! Nem alszok. Talán csak egy picit... :)
Meg amúgy is. Ebben lehet a legjobb selfieket csinálni rólunk, mert akkor legalább nem rohan el ;)

És a lényeg: hogy vált be az új alátét? Egyelőre nagyon!
Addig nem akartam másikat varrni (mosni azért higiénailag csak kell ugye?!), amíg ki nem derül, hogy egyáltalán jó lesz e. De kell varrnom cserét. Mert ez szuper. Zippo is szereti, nem pazaroljuk a forgácsot, mikor kiveszem nem hozok magammal szétszórni fél marék forgácsot, a kipotyogott tápot egyszerűen össze tudom szedni és visszatenni... Egyetlen gondom az volt, hogy az alomba való ki-be járás, abban való hempergés miatt elég sok szemcse van reggelre mindenfelé, de ez a gond is megoldódott, mikor a kutyakajával együtt rendeltem egy ilyet is:
Innen
Pici, jó erős a sörtéje, azóta reggelente az alom takarítása után átsöpröm a plédet és már rend is van. Most semmi negatívumost nem tudok mondani róla, szerintem nagyon nagyon klassz! És szép is. Nekem. :)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Dóri! Nagyon szép, esztétikus otthont varázsoltál Zipponak! Igazán jól érezheti magát nálatok! Üdv., Vica

    VálaszTörlés